
Dzięki tym procesom zwykły olej stanowi ogniwo odnawialne. Z domieszką oleju napędowego znajduje zastosowanie w produkcji biopaliwa. Stanowi też paliwo napędowe stosowane w generatorach prądu z silnikiem diesla. W odniesieniu do pozbywania się zużytego oleju gastronomicznego z kuchni restauracji i innych punktów gastronomicznych występuje obowiązek oddawania odpadu do recyklingu. W tym celu zużyty olej do frytownicy należy zebrać z restauracji, a następnie odkupić od nich przez firmę recyklingową, która posiada technologię recyklingu oleju do frytownicy.
Aromatyczne przyprawy i marynaty najwyższej jakości. Nasza firma Zielone Restauracje zajmuje się bezpieczeństwem żywności i przygotowaniem dokumentacji dla sanepidu oraz odbiorem zużytego oleju gastronomicznego . Zajmujemy się również szkoleniami z zakresu bezpieczeństwa żywności oraz robimy audyty.
Wiele restauracji używa oleju cateringowego w swoich kuchniach, ale nie zawsze wiedzą, co zrobić z resztkami oleju. Można to zrobić, odsyłając go do dostawcy lub tworząc dla niego pryzmę kompostu.
Możesz to zrobić samodzielnie lub – jeśli masz wątpliwości – z pomocą pośrednika, np. Firmy doradczej lub kancelarii prawniczej specjalizującej się w pomocy przedsiębiorcom. Szczegółowe informacje, jak poruszać się po systemie i w jaki sposób wypełnić wniosek, znajdziesz tutaj. BDO to inaczej baza danych o produktach i opakowaniach oraz o gospodarce odpadami.
Zielone Restauracje
Paweł Musiał
Obsługa klienta : 535 044 434
Logistyka : 515 168 790
biuro@zielonerestauracje.pl
Ostrówiec Nr 104, 05-480 Karczew
